Een re-enactment groep van ongeveer 45 personen bivakkeerden het afgelopen weekend op de schietbaan bij Davy Crocket in Meterik. De locatie in de Schadijkse bossen was weer voor even  het decor van tijden van oorlog.  

Evenementen

Regelmatig wordt het terrein aan de Bergsteeg voor een paar dagen overgenomen door evenementen van re-enactment groepen. Deze keer had schietvereniging Davy Crockett hun terrein beschikbaar gesteld aan De Klondikes. Deze uit vrijwilligers bestaande ‘re-enactment’-groep houdt de herinnering levend aan de Amerikaanse luchtlandingstroepen, onder andere door zich te kleden als de soldaten toen. 

Opleidingskamp

Het veld was omgetoverd tot een heus Amerikaans militair opleidingskamp, compleet met diverse tenten en zelfs een veldkeuken en hospitaal. Maar er moest ook geoefend worden.

https://www.nuhorstaandemaas.nl/nieuws/terrein-davy-crocket-omgetoverd-tot-militair-opleidingskamp?fbclid=IwAR2PuyGYNYWbTCnM2IpfKffD7UVaO8pDN2rI1ZO-Z90TzddHqYS9kGzldaY

Fot: Krzysztof Kubicki