Photo: Krzysztof Kubicki

In het bijzijn van de burgemeesters van elf Peelgemeentes werd maandagavond het jaarlijkse Vrijheidsvuur door verschillende lopersgroepen vanuit Deurne vervoerd naar de deelnemende gemeenten in de regio. De bijeenkomst bij de kasteelruïne aan het Haageind in Deurne werd geopend met een welkomstwoord van burgemeester Greet Buter van Deurne.

Photo: Krzysztof Kubicki

Daarna hield Sjoerd Ewals van de Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn een toespraak en kwam de jonge veteraan Mark Maas aan het woord die onder meer werd uitgezonden naar voormalig Joegoslavië en Afghanistan.

Photo: Krzysztof Kubicki
Erehaag

Maandagavond werd het vuur in de kerk op de Markt opgehaald door lopersgroep De Peelrunners en naar de Vredeskapel in Melderslo gebracht. De stoet werd voorafgegaan door dertien oude militaire voertuigen. Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas overhandigde de fakkel aan De Peelrunners.

Photo: Krzysztof Kubicki
Vredeskapel

Het vuur zal tot en met Kerstmis worden opgeslagen in de Vredeskapel aan de Broekhuizerdijk in Melderslo, zodat iedereen die dit wil het hier nog op kan halen om op kerstavond kaarsjes te plaatsen bij oorlogsgraven en oorlogsmonumenten in de gemeente.

Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki