Photo: Krzysztof Kubicki
KUBICCKI PRESS NEWS / Krzysztof Kubicki

Lei Cox (72) uit Hegelsom heeft woensdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Cox kreeg het lintje in manege Wieneshof uit handen van burgemeester Ryan Palmen tijdens de najaarsledenvergadering van Ruiterclub Wittenhorst.

Photo: Krzysztof Kubicki

Cox was van 1970 tot 2018 als vrijwilliger verbonden aan Ruiterclub Wittenhorst, onder meer als secretaris, jurylid dressuur paarden en pony’s en 34 jaar als bestuurslid. Sinds hij in 2013 zijn tuindersbedrijf beëindigde is hij bestuurslid van Stichting Manege Wieneshof en wekelijks vele uren te vinden bij de accommodatie, waar hij samen met een collega zorgt draagt voor het onderhoud en op orde houden van de manege en het buitenterrein. 

Photo: Krzysztof Kubicki

Daarnaast was Cox van 1983 tot 2001 bestuurslid van eerst Tuinbouwvereniging Hegelsom, later de gefuseerde Tuinbouwdienstencoöperatie Horst e.o. U.A.

Photo: Krzysztof Kubicki

Cox wordt omschreven als een betrokken en wijs bestuurder. Trouw, en vooral ook heel nuchter en duidelijk. Hij is daarnaast graag bereid de handen uit de mouwen te steken bij het opknappen van allerlei klusjes.

Photo: Krzysztof Kubicki