Stedje van lol en plezeer. De Limburg Pride is een initiatief dat in 2020 is ontstaan vanwege de corona crisis. Het doel van COC Limburg was om mensen uit de queer community met elkaar te verbinden in moeilijke tijden. De succesvolle 2020-editie resulteerde in een jaarlijks rondreizend evenement door Limburg.

Photo: Krzysztof Kubicki

Volgens de organisatie gaat de Limburg Pride in Venlo een experimentele editie worden: “nooit eerder hebben we een pridewalk en twee shows georganiseerd op één dag” aldus COC Limburg voorzitter Jaison Senne Blok. De dag zal beginnen met een pridewalk door het centrum van Venlo.

Photo: Krzysztof Kubicki

De kleurrijke stoet vol met mensen uit de queer gemeenschap en sympathisanten zal vertrekken vanaf het plein voor het Museum van Bommel van Dam richting de Lage Loswal. Op de Lage Loswal organiseert COC Limburg een gratis pop-up show met lokale zangers, dj’s, kleinkunst en Limburgse drags. 

Photo: Krzysztof Kubicki

Zakończenie dumy Limburgii w Venlo zwieńczy queerowe afterparty w teatrze „de Maaspoort”

Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki

Photo: Krzysztof Kubicki