In De Peel woedt een enorme natuurbrand aan de Zwarte Plakweg. Daarbij zijn er grote rookpluimen te zien in de wijde omgeving. Het zou gaan om een gebied van zo’n 2 hectare die is ontstaan rond 6:30 uur woensdagmorgen. De brandweer is bezig met man en macht de natuurbrand te blussen. Volgens de brandweer is een derde peloton natuurbrandbestrijding opgeroepen. Er wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, vanwege de rookontwikkeling.

Photo: Krzysztof Kubicki
Win Janssen Voorlichter Copi Limburg Noord / Photo: Krzysztof Kubicki

De brand bevindt zich in het Peelgebied aan de Zwarte Plakweg op de grens van America en Griendtsveen. De Veiligheidsregio roept mensen op om niet naar de brand te komen. De weg moet vrijgehouden worden voor de hulpdiensten, aldus een woordvoerder.

Photo: Krzysztof Kubicki

Hulpdiensten zijn massaal bij het natuurgebied. Brandweerkorpsen uit zowel Limburg als Brabant bestrijden de brand. Ook is er een speciale handcrew voor natuurbranden uit Overijssel onderweg naar De Peel.

Photo: Krzysztof Kubicki

Eerder was De Peel het decor van de grootste Nederlandse natuurbrand ooit. In 2020 smeulde wekenlang het vuur ondergronds en was ondanks de inzet van veel brandweerlieden zeer moeilijk te bestrijden. Er ging toen 800 hectare natuurgebied verloren.

Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki
Photo: Krzysztof Kubicki

Photo: Krzysztof Kubicki